Takki vaihtoon - värit kaupungilta

Facade Colours in Coats






Nythän on näin, että vaikka täällä blogissa usein esiinnyn värikkäissä asuissa, on arkitodellisuuteni yleensä aivan muuta. Espritin välikausitakki esimerkiksi sulautuu pohjoismaiseen beigensävyiseen katukuvaan mainiosti. Vaate on palvellut hyvin monta vuotta, mutta nyt siihen on ilmestynyt likaa, joka ei lähde pesussa. Siis takki vaihtoon.  Mutta millaiseen? Minkä väriseen?

Hakusessa on arkiseen menoon ja kurjaankin keliin sopiva takki. Fiinimmät trenssit sivuutan, kuin myös tikkitakit ja varsinaiset urheilutakit. Oikea tyyli löytynee parkatakkien osastolta. Vaikeaksihan tämä menee, sillä en halua karvakaulusta, en kovin paksua takkia, enkä kovin armeijahenkistä, jollaisia parkatakit tuppaavat olemaan. Vai ollaanko tässä nyt väärään aikaan vuodesta liikkeellä...

Ehkä vaihteeksi jotain muuta kuin tuo perusbeige. Parin viime vuoden ajan ulkoilutakkien maailmassa on vallinnut tummansininen navy, ja tietysti aina muodissa pysyvä musta.  Löytyisikö kuitenkin jotain muuta? Pysyn maanläheisellä linjalla, koska olen todennut ne itselleni sopiviksi. Monet syksyiset sävyt ovat tavallisia myös rakennusten seinissä.

Havainto: Olen pitänyt vihreää melko tavallisena julkisivuvärinä, mutta kyllä Turun keskustaa sai astella ristiin rastiin ilman, että yhtään voimakkaan vihreää seinää olisi tullut vastaan, vaaleanvihreitä kyllä muutama. - Tässä käytin kuvia arkistostani. - Beigen, keltaisen ja okran sävyjä löytyy helposti, ja siellä täällä pilkahtaa vahva punainen tai pinkki.


I've presented some colourful outfits here, but my day-to-day clothes are somewhat different - like the coat above. It has become the time to find a new overcoat for autumn. The old one with its light beige colour did not especially stand out in northern townscape. So let's look at some other colours this time. I stick to the earthy colours, because I find them best for me.







Takki Coat Vila SKY / Zalando



Takki Coat Twintip / Zalando




Takki Coat Only / Zalando

Kommentit

Suositut tekstit